Meer dan 1 miljard wachtwoorden gestolen door Russische hackers

Meer dan 1 miljard wachtwoorden gestolen door Russische hackers

The New York Times maakt melding v an een grootschalige internetaanval. Volgens de Amerikaanse krant heeft een Russisch hackerscollectief meer dan 4,5 miljard online gegevens van verschillende websites ontvreemd.

De databreuk werd ontdekt door het beveiligingsbedrijf Hold Security. Zij kwamen erachter dat persoonlijke informatie, waaronder gebruikersnamen en wachtwoorden, van ruim 420.000 websites werd gestolen. Het bedrijf wil het publiek echter niet vertellen welke websites getroffen zijn door de hack, om de pagina’s in kwestie de tijd te geven het probleem op te lossen.

De aanval werd wereldwijd uitgevoerd en was niet specifiek gericht op grote bedrijven, maar ook op kleinere websites. De hackers hebben hun nieuwe database met meer dan één miljard unieke wachtwoorden en ruim 540 miljoen e-mailadressen nog niet verkocht. De getroffen accounts worden gebruikt om spam te verspreiden via sociale netwerken.

Volgens Hold Security is het nog niet mogelijk de volledige omvang van de aanval in te schatten. Het bedrijf is druk bezig de getroffen sites op de hoogte te brengen.

Tot er meer bekend is over de aanval raden we je aan verschillende wachtwoorden en inlognamen te gebruiken per website. Daarnaast is het verstandig een password manager te gebruiken, of om verificatie in twee stappen in te schakelen.

Bron: New York Times | Hold Security

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden